Ziarulagricol.ro a participat astăzi la Conferința Regională a Fermierilor Ecologici din Oltenia organizată de Cluster BIO Oltenia în parteneriat cu Universitatea din Craiova și Camera de Comerț și Industrie Dol, în incinta Universității din Craiova.
Bio Oltenia își dorește să realizese un Grup de Sprijin/ Centru tehnic suport pentru fermierii din Oltenia. S- au abordat teme legate de agricultura din Regiune, punând accent pe produsele tradiționale, înființarea punctelor gastronomice locale, produsele Bio și rolul lor în dezvoltarea turistica a regiunii, vom realiza o platforma regionala a tuturor fermierilor din Regiune, precum și sursele de finanțare pentru realizarea acestora. Temele au fost dezbătute de experți și specialisti din cadrul Ministerului Agriculturii, din partea CRFIR Sud Vest Oltenia, din partea ADR Sud Vest Oltenia, Consorțiul de Clustere Interbio, Universitatea din Craiova, Camera de Comerț și Industrie Dolj, Direcțiile pentru Agricultura județene din Regiune, IPA SA Craiova, Mișcarea Romana de Calitate.
Fermierii prezenți la aces eveniment ne-au declarat: „Este foarte important să abordăm acest subiect punându- ne la masă toți factorii implicați. Eu sunt producător de humus ecologic. Noi investim în fiecare an și ne dorim să investim în laboratorul propriu. Acum primim atestarile de la un laborator din Fermania. Gorjeanul Daniel Pasăre creşte în ferma sa o anumită specie de râmă, şi anume Hibridul Roşu de California. „Consumă pe zi un gram de gunoi de grajd şi se înmulţeşte de patru ori pe an. Este cel mai productiv hibrid pe care l-am găsit în piaţă“, spune Daniel.
El are diferite aparate pentru a măsura o serie de parametriii a substratului în care se se află râmele. „Avem aparat de măsurare a umidităţii, a PH-ului, pentru că trebuie să nu fie accid, deoarece râmele mor” ne-a declarat Daniel Pasăre, reprezentantul fermei „Biohumus Gorjenesc”.