Societatea Ornitologică Română anunță că a început migrația de toamnă a gâștelor cu gât roșu. Zece astfel de exemplare (Branta ruficollis) au fost echipate cu emițătoare satelitare. Le puteți urmări deplasarea către România și Bulgaria în timp real aici – http://bit.ly/savebranta. Acțiunea face parte din cadrul proiectului „Life for Safe Flight”.
Datorită acestor emițătoare satelitare, biologii au posibilitatea de a descoperi noi locuri de iernare ale păsărilor, pot obseva cât durează migrația de toamnă a speciei, zonele de cuibărire și locurile în care se opresc gâștele cu gât roșu pentru a se odihni în perioada lor de migrație.
Societatea Ornitologică Română este partener în cadrul proiectului „Life for Safe Flight”. Gâsca cu gât roșu (Branta ruficollis) cuibărește în colonii mici în apropierea coastei sau a gurilor de vărsare a râurilor din tundra arctică, adesea împreună cu păsări răpitoare de zi. Face asta pentru o mai bună protecție împotriva vulpii polare sau a altor mamifere prădătoare.
La începutul lunii noiembrie SOR împreună cu voluntarii și alți parteneri începe monitorizarea populației de gâște cu gât roșu de pe teritoriul României.
Sursa foto: Societatea Ornitologică Română