Ziua de 1 Decembrie petrecuta in casa unor romani adevarati: Familia Baronescu

3602

“Atunci cand ne-am cunoscut nu ne prea intelegeam,eram 2 pietre tari ,Fiorela terminase Filologia si eu Agronomia “, asa incepe a povesti Marian Baronescu inceputul relatiei cu cea care avea sa-si intemeieze una din cele mai frumoase familii. Marian Baronescu recunoscut pentru calitatea produselor din ferma dar si pentru “stiinta de carte” asa cum ii place sa spuna, Fiorela Baronescu recunoscuta pentru tenacitate, harnicie si pasiunea pentru gatit.

”Tot ce vedeti aici este facut din produsele din ferma: Bulion, sucuri de rosii, 4 tipuri de zacusca, conserve de legume, muraturi, gogonele, gogosari, castraveti murati, dulceturi, compoturi, sucuri si nectar. Imi place sa gatesc, am cateva gospodine cu care lucrez, ne ajutam intre noi, imi place ceea ce fac, pentru ca iubesc pamantul si roadele lui. Cand nu gatesc fac pachete pentru cei in suferinta.

O ajutam pe Cornelia alias Minnie in campania “Daruieste din inima ta“ .Chiar si ieri, Marian i-a dus o masina plina cu pachete pentru copiii sarmani sau cei care ae afla pe un pat de spital. Ajutam si asociatia “Visuri si Sperante “ cea care se ocupa de copiii cu autism. 10% din banii castigati din vanzarea produselor noastre se duce catre ei.Din pacate anul acesta, copiii n-au putut veni in ferma. Cand ajungeau in anii trecuti erau ca niste fluturi,” povesteste cu lacrimi in ochi Fiorela. Marian Baronescu spune ca la inceput n-a impartasit aceleasi ganduri cu Fiorela, dar cand a vazut cu cata pasiune realizeaza pachetele pentru donatii, a inteles ca trebuie sa-i respecte dorinta. Fiorela spune ca are si spiridusi si ne prezinta 2 fete minunate cu care realizeaza cadourile:”Sunt vecinele noastre: cea mare este foarte desteapta ,studenta la ASE Bucuresti, cea mica este eleva la scoala din Perisor. De mici au crescut la noi in gradina,ziceau ca vor sa ne ajute,dar in loc sa culeaga iarba, smulgeau castraveții si lasau iarba “ spune razand Fiorela.

Noi ca natie avem o singura salvare: unitatea si implicarea in comunitate. Nu putem sta cu mainile -n san, trebuie sa ne implicam. Copiii nostri sunt rezultatul educatie primite din familie si scoala. Vrem un popor sanatos trebuie sa mancam sanatos,vrem un popor destept trebuie sa investim in educatie.”

Astazi de ziua Nationala, famila Baronescu din Perisor-Dolj a pregatit o masa traditionala cu bunatati din ferma proprie. Fasole la ceaun, paine calda, zacusca, muraturi, cozonac, dulceata, sucuri naturale dar si o tuica tare de 78 de grade cu care fermierul se mandreste. In case de oameni gospodari, gasesti de toate. Pe langa mancaruri bune gasesti si mult bun simt si respect-respect fata de semeni si fata de istoria aceste tari. Asta-i Romania noastra! La multi ani!