Conservele “Dar de gospodar” sunt preparate dupa retete traditionale, fara conservanti in Fabrica de Conserve AgroAlim Predesti

3776

Cooperativa AgroAlim Predesti a fost infiintata la inceputul anului 2018 in cadrul proiectului “Empowering woman in Need” desfasurat de WorldVision cu spijinul Sodexo Romania.
Acest proiect a demarat pentru a veni in sprijinul femeilor din mediu rural care se afla in situatii dificile: mame care-si cresc singure copii,care nu au avut niciodata un loc de munca, care sunt somere sau care muncesc cu ziua.

 

 

”In Predesti Dolj am gasit 5 femei care si-au dorit foarte mult sa ramana alaturi de familie si copii si care au ales sa nu plece din tara ,pentru un loc de munca mai bine platit.Si-au dat seama ca mult mai importanta este familia. Au ramas in localitatea noastra pentru ca li s-a oferit un loc de munca in micuta fabrica de conserve “ ne-a declarat, Marinela Serban -reprezentantul cooperativei.

Amalia Luca -coordonatorul local al proiectului din cadrul Fundatiei WorldVision a declarat pentru ziarul nostru: ”Se produc conserve doar pentru comenzi, pentru reteaua de clienti formata. Noi aici producem dupa retete traditionale:bulion de rosii, Tocana de legume, legume pentru mancaruri,gem de prune fara zahar,dulceata de gogonele cu ghimbir, dulceata de ardei iute,zacusca,gogonele in otet, etc. Termenul de valabilitate nu este unul foarte mare ,pentru ca nu folosim conservanti si nu ne permitem sa ramanem cu marfa in camara “ declara Amalia

Produsele “Dar de Gospodar” se vand cu succes, micile izbande dandu-le increderea ca lucrurile se schimba si ca evolueaza in directia buna.

Daca aceste produse vor fi cumparate sustinem micile afaceri locale dar si ajutam si aceste femei care au ramas sa-si sustina familia singure, muncind in localitatile lor!