Afacere cu prăjituri după reţetele mostenite de la bunica si mama Andreei Dodon : „Sunt facute dupa retete din carti vechi de bucate”

3292

Andreea Dodon şi-a deschis in urma cu cateva luni , în Craiova, un laborator de cofetărie şi patiserie. Multe dintre dulciurile produse de ea sunt făcute după reţete vechi.

Andreea lucrează cu pasiune şi atenţie în laboratorul de prăjituri pe care l-a inaugurat în urmă cu cateva luni . A accesat fonduri europene si-a achizitionat echipamente si s-a pus pe facut prajituri .”Prajiturile mele arata si au gustul prajiturilor de casa,sunt facute cu ingrediente 100% naturale.Nu folosesc nimic sintetic,doar ingrediente naturale”

Un element de la care este hotărâtă să nu facă niciodată rabat este calitatea, chiar dacă acest lucru presupune un număr limitat de clienţi. De aceea, în preparatele ei, foloseşte doar ingrediente naturale, de calitate superioară. „Niciodată margarină, doar unt, iar cantitatea de zahăr din reţetele originale am redus-o cât de mult s-a putut“, subliniază tânăra.


Şi pentru că aspectul produsului este primul care te îmbie să guşti, Andreea pune preţ pe modul în care decorează fiecare prăjitură ce-i iese din mâini. De aceea, delicatesele arata foarte bine. „Aşa am fost de mică, perfecţionistă. Vreau ca tot ce fac să iasă bine şi cum trebuie“, punctează olteanca nascuta in Bailesti.


Comenzile curg, mai ales pe Facebook: ALEDON Dulciuri de poveste – unde îşi prezintă oferta dulce. „Comenzile se plasează prin telefon sau printr-un mesaj lăsat pe pagina de Facebook, cu minimum trei-patru zile înainte, deoarece toate prăjiturile sunt proaspete, făcute de la zero, iar asta necesită timp. Lista comenzilor pentru sărbători este deschisă cu o lună mai devreme şi se încheie pe 24 decembrie atunci cand facem ultimele livrari , menţionează ea. Clienţii pot ridica preparatele dulci direct de la sediul laboratorului.

În prezent, oferta Aledon-prajituri de poveste cuprinde multe de tipuri de prăjituri şi torturi standard, majoritatea pregătite după reţetele moştenite de la mama si bunica. Este cea mai de preţ moştenire pe care o am “, mărturiseşte Andreea.

Aceasta nu neglijează, însă, nici tendinţele şi tehnicile noi din domeniu, motiv pentru care se adaptează cerinţelor actuale şi realizează torturi după reţete moderne, dar pe care le modifică astfel încât să îi fie pe plac.

„Consider că este important să păstrez tradiţia, dar să privesc şi spre viitor şi să aplic tehnicile noi din domeniu“,
In aceasta perioada vedeta cofetariei este cozonacul:”Are un gust care nu poate fi descris in cuvinte „, mentioneaza Andreea Dodon.