REZULTATE DE EXCEPŢIE: DOLJUL CUCEREȘTE PREMIUL AL II-LEA LA OLIMPIADA NAȚIONALĂ PENTRU SEMINARIILE ȘI LICEELE TEOLOGICE ORTODOXE

1717

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul”, Craiova, și ai Liceului Teologic Sf. Nicodim”, Târgu-Jiu, au participat la Olimpiada Naţională de Religie pentru Seminariile şi Liceele Teologice Ortodoxe. Anul acesta olimpiada s-a desfăşurat în perioada 6- 9 aprilie, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox,,Mitropolitul Dosoftei” din Suceava.

Din partea Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” Craiova, elevul Popa Daniel Mihăiță a obținut Premiul al II- lea la disciplina Studiul Biblic al Vechiului Testament, pentru clasa a IX-a, cu nota 9,50, fiind coordonat de către Arhidiac. Prof. dr. Stǎiculescu Angel-Cristian. De asemenea, pentru rezultatul deosebit, elevul Popa Daniel Mihăiță a primit Diplomă comemorativă cu medalie, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Din partea organizatorilor, toți ceilalți elevi au primit premii speciale de participare. Amintim aici pe elevii Roşu Marin Eleodor și Guran Cristian Daniel, de la Seminarul „Sf. Grigorie Teologul”. Lotul de olimpici pentru Olimpiada Națională de Religie care s-a deplasat la Suceava a fost însoțit de Pr. Prof. Dr. Sperlea Cristin.

Festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale de Religie pentru Seminariile şi Liceele Teologice Ortodoxe a avut loc în ziua de 8 aprilie, în Sala „Pimen Arhiepiscopul” a Centrului Eparhial Suceava. Alături de olimpici şi de însoțitorii acestora, la eveniment au participat delegați ai Ministerului Educației și ai Patriarhiei Române, reprezentanți ai colectivului de organizare, precum și delegați ai Centrului Eparhial.