A inceput recoltatul rosiilor in Dolj. Fermierul Dan Fota din localitatea Cioroiu-Nou a recoltat astazi 500 de kilograme de tomate

4167

In aceasta dimineata echipa Ziarulagricol.ro a ajuns la recoltat de rosii, in localitatea Cioroiu-Nou, judetul Dolj. L-am gasit pe fermierul Dan Fota alaturi familie la cules de rosii.

Prima recolta in jur de 500 de kg. Acestea vor fi vandute en-gross si vor ajunge in pietele din Dolj. Beneficiar al programului „Tomata” si „Usturoiul”, fermierul nostru munceste foarte mult si face agricultura de performanta. Acesti fermieri trebuie sustinuti si integrati in forme asociative pentru a-si putea vinde produsele. Cantitatile de produse fiind foarte mari au nevoie de desfacere in marketuri si hyper-marketuri. In afara de rosii si usturoi, Dan Fota are si o plantatie de 21.000 de fire de varza pe o suprafata de 50 de ari.

Ne-a declarat ca daca nu o va putea vinde en-gross va ramane cu ea pe camp: „Astept sa vina cineva de la o Cooperativa. Sper sa mi-o achizitioneze. Acum chiar nu mai conteaza pretul, macar sa-mi scot banii pe investitie, atat”.

Haideti sa sprijinim acesti fermieri, haideti sa sustinem agricultura romaneasca!