Cei 25 de ani de la înființarea ADR Sud-Vest Oltenia au fost marcați într-un cadru festiv

414


Am sărbătorit un sfert de veac de activitate în slujba dezvoltării regionale împreună cu partenerii noștri europeni, naționali și locali, toți cei care ne-au susținut eforturile în gestionarea unor programe care să conducă la dezvoltarea regiunii și care să le ofere cetățenilor un trai mai bun.

„Oltenia s-a schimbat foarte mult în acești ani în care am beneficiat de fondurile europene. Felicit administrațiile locale și județene pentru implicarea lor în acest proces, în modernizarea și evoluția comunităților pe care le reprezintă. Ne dorim ca și de acum înainte să avem aceleași rezultate onorante, pentru că locuitorii regiunii merită o viață mai bună. După 25 de ani, iată-ne mai puternici, mai determinați și mai încrezători în viitor. Doresc să vă mulțumesc tuturor pentru că ne sunteți alături în această zi atât de importantă și vă adresez rugămintea de a continua împreună pe acest nou drum al dezvoltării regionale”, a declarat domnul Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Evenimentul s-a bucurat de prezența a peste 150 de participanți. În cadrul unei intervenții online, doamna Sofia Alves, director DG REGIO – Direcția Generală Politică Regională și Urbană din cadrul Comisiei Europene, ne-a felicitat pentru aniversarea celor 25 de ani de activitate și pentru rezultatele obținute. Ne-au fost alături, de asemenea, domnul Daniel Botănoiu – consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului-Ministru, domnul Adrian Câciu – ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, deputați, secretari de stat, prefecți, președinți de consilii județene, primari din regiune, ÎPS Irineu, mitropolitul Olteniei, reprezentanți ai mai multor instituții din Oltenia, ai mediului universitar, economic, precum și colegi din cadrul celorlalte Agenții pentru Dezvoltare Regională din țară și de la Birourile pentru Cooperare Transfrontalieră.