Inginerul Gheorghe Rijnita din Jieni, Dolj este unul dintre cei mai experimentati apicultori. Acesta se ocupa de 11 ani de apicultura. Ne-a declarat ca anul acesta a fost unul greu pentru multi apicultori.”Vreau sa va spun ca in acest an, multi apicultori cu experienta au pierdut multe albine, mortalitate destul de ridicata. Si anul acesta dar si anul trecut nu a fost unul prielnic albinelor. Acestea nu au avut miere naturala pentru iernare, au iernat pe diferite siropuri care nu sunt la fel de eficiente ca mierea naturala. Speram ca anul acesta, in jurul datei de 1 august cand tragem linie sa avem un rezultat bun dar si miere de ajuns pentru ca albinele sa ierneze”.
„In ceea ce priveste valorificarea mierii ce va pot spune este ca noi o vindem la diverse firme care la randul lor o proceseaza si apoi o exporta in Europa. Castigul nu este unul foarte mare, dar ne multumim cu ce castigam. In pandemie noi nu am avut de suferit pentru ca mierea fiind considerata aliment, noi am putut sa o valorificam si sa ne deplasam fara probleme chiar si pe timp de noapte. Ne dorim in schimb sa nu avem ierni geroase si primaveri capricioase. Flora spontana a fost mult intarziata. Acum spre exemplu fiind frig ,albinele nu vor iesi din stupi. S-ar putea ca atunci cand ele vor iesi, floare de sacalm sa fi trecut. Mierea cea mai buna este cea de salcam si tei. Inginerul Gheorghe Rijnita ne-a prezentat un stup pentru inmultirea matcilor.”
„Acum pregatim un nucleu pentru inmultirea unei matci care a ecluzionat. In aceste custi exista matcile proaspat ecluzionate,pe care noi le mutam intr-un nucleu de imperechere.”
O parte din stupi ii am in localitatea Rojiste, o alta parte in Ogresti si in Dragasani. Toti stupii sunt la salcami.Dar i-am dus in zone diferite pentru a culege diferentiat in functie de vreme.