Din 2020, elevii primesc miere la școală pentru a susține producția națională

3177

Veste importantă de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale! Daniel Botanoiu, secretar de stat în MADR anunță ca elevii vor primi lunar câte un borcan cu miere începând cu anul 2020. Programul va deveni funcțional de la data de 1 ianuarie , scopul fiind acela de a încuraja producția națională de miere. Astfel, Daniel Botănuiu a precizat că producția națională de miere va fi stimulată, în urma livrării a 3.000 de tone către populația din România.

„Este important să știm că din producția natională 3.000 de tone se vor duce către populația din România și își găsește loc la copilul român care se deprinde cu un anumit mod de a-și căuta ceea ce ii place. Un borcan de miere acordat lunar nu cred că este niciun efort prea mare, nici un consum suplimentar. Pe de altă parte, efortul făcut de Guvern a fost mare, pentru ca programul a trebuit să fie bine pregătit, apicultorii trebuie pregătiți foarte bine. Vrem să avem un program echilibrat și să nu-l mai comentăm, pentru că avem obiceiul acesta”, susține Daniel Botănoiu.

Secretarul de stat crede că mierea va fi utilă mai ales pentru elevii din mediul rural: „Un copil din mediul rural poate să sară un gard și să-și ia un măr din pom, dar la borcanul de miere se uită ca la o icoană, pentru că nu are de unde să-l ia. Mierea este cel mai bun lucru care se poate întâmplă copiilor din mediul rural, pentru că nu au surse de energie, nu au surse de sănătate pe care să si le ia din alimentație asa cum există în mediul urban”, a mai spus Botănoiu.

sursa foto: pagina socializare Daniel Botănoiu