Afacere de succes cu cătină ecologică

4315

Afacere de succes cu cătină ecologică!

Astăzi aflam povestea lui Ilie Potecaru, care la 45 de ani are cea mai mare cultura de cătina ecologică din țara. Cele 44 de hectare plantate cu cătina se găsesc in localitatea Târgu Carbunesti din Gorj, departe de poluare, intr-o zona mirifică de la poalele pădurii.

Cu o investiție de 10.000 euro la hectar, cătina nu este o cultura pretentioasa și poate fi o adevărată mină de aur dacă știi să o valorifici. Iar producția ajunge la 14-23 de tone de fructe la un hectar, cu amendamentul că un an se recoltează și unul nu.

Afacera cu cătina a prins viața acum doi ani și de atunci Ilie Potecaru se mândrește cu un suc de calitate produs la fabrica sa din Vălenii de Munte. Cu amestec din miere producție proprie și cătina ecologică, sucul a intrat deja pe piața din România, in supermarketuri și este din ce in ce mai căutat. Costul unei sticle de 250 de ml ajunge la 9.99 lei.

Nu doar sucul este valorificat, un kilogram de fruct congelat se vinde in industria farmaceutică la prețul de 2.30 euro. Cel mai valoros este însă uleiul de cătina pura, ce ajunge să coste 220 de euro. Ilie Potecaru are in plan sa îl producă din acest an și sa îl valorice in Germania.

Nu este departe nici de târgurile internaționale. In primăvara acesta va merge in Qatar și Dubai, pentru a face cunoscuta cătina ecologică din Gorj!