Au apărut primii cartofi românești

2661

Premieră pentru agricultorii din comuna Călărași din Dolj! De pe solurile nisipoase s-au recoltat cartofii timpurii, mult mai devreme față de anii trecuți. Cei drept, sunt cei cultivați în solar, dar sunt bio, crescuți cu bălegar. Cartofii vor lua drumul piețelor din București și din țară, cu un preț de 8-10 lei pe un kilogram direct de la producători. 

În comuna renumită pentru legume, cunoscută și ca Sahara Olteniei, agricultorii au scos din pământ primii cartofi timpurii, gustoși și dulci, de o calitate net superioară celor din import. În timp ce piețele abundă de cartofi din Egipt sau Grecia, produsele românești își vor face acum apariția, spre surprinderea clienților. 

Pământurile fertile din Călărași au copt cei mai gustoși cartofi timpurii. Iarna blândă a favorizat cultura și a făcut să apară mult mai devreme ca de obicei, o premieră pentru comună.  Cartoful românesc este mult mai sănătos și agricultorii se laudă cu o producție de 5-6 tone la un hectar de cartofi cultivați în solar. 

În două săptămâni, cartofii vor apărea și în câmp, iar acolo producția va fi și mai bună. Comuna Călăraşi din Dolj produce peste 300 de tone de cartofi, iar  150 de fermieri fac parte deja din cooperativa înființată în urmă cu doi ani, prin care cartofii româneşti vor ajunge în supermarketurile din România, dar şi la export, în Polonia!  Marfa este astfel valorificată mai ușor și de renumele cartofilor românești gustoși aud chiar și străini!