„Camerele frigorifice mă ajută să-mi depozitez cantitățile mari de legume recoltate fără să mai fiu stresat că mi se strică marfa! Un vis care a devenit realitate”declară Marian Baronescu, fermier

4266

Fermierul Marian Baronescu din localitatea Perișor continuă livrarea produselor din propria-i fermă către toți cei care doresc să consume legume și fructe proaspete.

Le putem primi chiar acasă livrate în coș de către Marian Baronescu sau cumpăra din piața din Craiovita Nouă. În solarii se recoltează tomatele, ardeii galbeni și ardeii grași, vinețele, castraveții și ardeiul iute. Gogoșarii și ardeii kapia încă nu s-au copt.

„Clienții pot suna și îi primim chiar și în fermă să-și recolteze singuri legumele. Dacă avem cantitate mare o putem livra către engross-uri. Pentru mine acest lucru nu mai reprezintă un stres. Am finalizat depozitul frigorific și-mi depozitez marfa acolo, dacă am cantități mari. Recoltez, bag în camerele de frig și-mi fac pachețele și coșurile pentru clienți, acolo. Totul este curaț, igienizat, pot spune că lucrez la alte standarde.

 

Este o necesitate pentru toți fermierii. Cei care au cantități mari sunt nevoiți să le valorifice repede pentru a nu se strică marfa. În aceste condiții marfa se vinde cu un preț scăzut la sămsări. Roșiile au fost vândute în acest an și cu 1 leu kilogramul, castraveții cu 0,50 de bani pentru că nu au unde să le depoziteze. Producătorii nu investesc 50-60.000 de euro în aceste depozite. Este foarte greu. Eu ca și suprafețe am tomatele plantate pe o suprafață de 20 de ari, 500 mp ardei gras, 500 mp de vinete și 10 ari de castraveți. Recoltez tone de marfă și că atare, depozitul pe mine mă ajută foarte mult.”

În curând din fermă Baronescu se vor recolta pepenii verzi crescuți pe verticală.