Cultivatorii de mazăre, așteptați la SCDA Caracal pentru sămânță

2884

Cultivarea mazării de primăvară este în plin sezon în județul Olt, iar fermierii au parte de oferte avantajoase din partea Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Caracal. Cultivatorii de mazăre pot să cumpere de aici sămânță cu bob galben.

Pe terenurile de la stațiune sunt semănate aproximativ 140 de hectare cu mazăre, iar la vânzare mai este disponibilă o cantitate de peste o sută de tone. ”Prețul este unul rezonabil,  oferta noastră este de 1,5 lei pentru un kilogram în stare brută, vrac sau la ambalaj de 500 de kilograme pentru mazăre Eso, adică mazăre cu bob galben. Prețul pentru mazăre selectată, ambalată la sac de 40 de kilograme este cuprins între 1,5 și 2 lei pentru un kilogram. Prețurile sunt fără TVA”, a anunțat Marius Cătălin Bran, director al Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Caracal.

După achiziția de sămânță, cultivatorii pot să o semene până la finalul lunii martie. Stațiunea de la Caracal, pe lângă aceste soiuri, comercializează și ovăz și triticale, cu prețul de 1 leu pentru un kilogram.