La Școala Gimnazială Constantin Gheorghită din Podari a fost marcată ”Ziua Recoltei”

1106

La acest eveniment au participat elevii și familiile lor, cadrele didactice, precum și reprezentanți ai comunității locale. Elevii, ajutați de părinți și bunici, au expus spre vânzare fructe (mere, pere, struguri, nuci, gutui), legume (ardei, gogoșari, ceapă), zacuscă, compoturi, gemuri, dulcețuri, dar și produse specifice localității, plăcinte și pâine de casă.

Directorul Școlii Gimnaziale Constantin Gheorghita le-a declarat celor prezenți:
„Școala noastră dorește să vă surprindă pozitiv mereu, prin multitudinea de activități extracuriculare pe care le organizăm, cu implicarea totală a elevilor. Astfel, noi conducerea și dascălii claselor organizăm activități care mai de care mai frumoase, cu tematici distincte, prin care să îmbunătățim relațiile dintre elevi, să formăm colective unite și în același timp să stimulăm creativitatea elevilor.”

Primarul comunei Podari, Aurel Gheorgiță, le-a declarat celor prezenți astăzi, că nu ezită să susțină astfel de evenimente:
„Un astfel de eveniment a fost organizat astăzi sub titulatură ”Ziua Recoltei” ediția a doua. Este un eveniment- serbare, pentru care avem doar cuvinte de laudă la adresa tuturor celor implicați! Un eveniment care deja face parte din calendarul anual al manifestărilor de organizate în Podari și care face cinste comunei. Și astăzi acesta a reușit să surprindă pe toată lumea prin multitudinea momentelor speciale pregătite de organizatori, prin frumusețea acestora.”

Aida Ionescu – inspectorul școlar general adjunct i-a felicitat pe cei care au organizat astăzi Ziua Recoltei, precizând:
„Anume pentru acest prilej de sărbătoare, curtea școlii a fost frumos amenajată de elevi în pastelurile toamnei, aici fiind organizată o prezentare- degustare de mâncăruri tradiționale, elevii având grijă ca de pe mesele frumos ornate să nu lipsească nimic, toate produsele fiind pe gustul tuturor celor care au fost prezenți. Curtea Școlii a devenit astfel, pentru o zi, locul recoltelor și al bucatelor alese, locul bucuriei toamnei în comuna Podari.”

Micuții școlari s-au întrecut în a vinde primii produsele, printre cumpărători fiind primarul comunei, profesori, parinți și locuitorii comunei.

Cu banii strânși din vânzarea produselor copiii vor merge la film, la teatru, în parcuri, vor cumpara cărți, vor dona copiilor nevoiași, etc. La finalul acțiunii toți copiii s-au bucurat de un spectacol pe cinste cu animatori, clowni, ponei și vată pe băț!