România este campioană mondială la padbol! „Tricolorii” au învins în ultimul act naționala Uruguayului. Cei doi sportivi componenți ai Naționalei României sunt din Craiova și sunt jucători ai clubului Flux Arena!

904

Trofeul mondial vine la capătul unui frumos şir de victorii, împotriva aceluiaşi Uruguay, în grupe, unde România a trecut şi de Austria, Italia, Kuwait şi Emiratele Arabe Unite, apoi din nou împotriva Italiei, în sferturi, şi a Portugaliei, în semifinale.

Ce este padbolul?

Padbolul este un sport creat în 2008, în Argentina, care combină elemente din fotbal, tenis, volei și squash.
Terenul de padbol este lung de 10 metri și lat de 6 metri, înconjurat de un zid. Este despărțit de un fileu asemănător cu cel din tenis. Tot din tenis a fost preluat și modelul de serviciu, dar și sistemul de punctare, game-uri și seturi până la 6.
Mingea este o combinație între cea de fotbal și cea de volei.
Echipele sunt formate din câte doi sportivi.

Cei doi sportivi, Surugiu Olivian si Popescu Victoraș sunt jucatori ai clubului Flux Arena Craiova și au reprezentat Naționala României la Campionatul Mondial de PadBol.

„Olivian și Victoraș sunt de 9 ori campioni naționali ai României și de 2 ori câștigători ai Cupei României.
Primele terenuri de padbol au fost amplasate la Craiova acum 4 ani la baza Flux Arena.
Clubul Flux Arena are echipa de padbol, dar si nou înființata echipa de padel care a început să intre in competițiile naționale de anul acesta.
Flux Arena este una cele mai mari baze sportive din țară, are 4 terenuri de fotbal, tenis de câmp , tenis de picior, padel , padbol, volei și tenis de masă.
Flux Arena se află într- o continuă dezvoltare, mai ales în dezvoltarea noilor sporturi, padel si padbol. Aceasta deține si o academie de fotbal cu același nume- Flux Arena! Investitorii sunt implicați în permanență în dezvoltarea sportului craiovean și îsi doresc să extindă și să dezvolte baza sportivă prin introducerea de noi sporturi si construirea de noi terenuri,” ne-a declarat Eduard Zăvoi, reprezentantul Flux Arena!

Felicitări, tuturor! Bravo, băieți!