Una dintre companiile de succes din Craiova, Moviplast, este un brand în sectorul de producţii folii şi pungi de polietilenă din România. Cu o strategie bine pusă la punct și cu viziune de ansamblu, Moviplast nu numai că a rezistat de-a lungul anilor, dar a impus calitate şi respect

2535

Înființata în anul 1993 , societatea Moviplast a ajuns repede si a ramas in topul producatorilor de ambalaje din polietilenă din România. Întreaga producție a anului 1994 privită ca tonaj este realizată acum in mai putin de 3 saptamâni , firma ajungand sa prelucreze anual peste 2300 tone polietilenă si polipropilenă.

Determinată de dorința de a face export, atunci când multa lume nu cunostea nimic legat de sistemul de management al calității, respectiv in anul 1997,Moviplast a obtinut certificarea ISO 9001. In anul 2003 a fost certificata ISO 14001 iar in 2005 a fost certificata OHSAS 18001. Un adevarat pionier al certificărilor, în luna septembrie 2018, Moviplast a fost recertifucată conform standardelor ISO 9001/2015, ISO 14001/2015 si ISO 45001/2018.


În dotarea firmei exista in momentul de fata 12 linii de extrudare pentru folii LDPE (una in 5 straturi, una in trei straturi, restul monostrat), 5 linii de extrudare pentru folii HDPE, 29 masini de confectionat saci si pungi, 4 masini de imprimat in 6 culori, doua linii de reciclare a deșeurilor tehnologice. In sectorul extrudare folii se lucrează 24 ore in fiecare din cele 7 zile ale saptamani.


In prezent, Moviplast este recunoscută ca unul dintre cei mai importanti producători de ambalaje flexibile din România , preocuparea de creștere a producției pentru export fiind insa o prioritate absoluta pentru departamentul său comercial. Aproximativ 30-35 % din productia de ambalaje fabricate de Moviplast SRL este exportată in țări precum Germania, Olanda, Suedia, Belgia, Austria, Elvetia, Franta, Bulgaria . Cu unii dintre partenerii externi, relatiile comerciale au depasit deja 18 ani ,cum ar fi de exemplu Republica Modova.
Pe piața internă, Moviplast colaboreaza in principal cu firme din industria de automotive, cu producatori industriali care folosesc ambalajele livrate pentru ambalarea produselor proprii ,fiind însă recunoscută si apreciată si pe piața sacoșelor de inalta si joasă densitate.


Din 2015, Moviplast Isi desfașoară activitatea intr-o noua locație, unde dispune de spații de productie moderne totalizand peste 5500 m.p la care se adauga 900 m.p. spatii administrative. Cifra de afaceri anuala variaza in jurul a 6 milioane de euro iar numarul de angajati depaseste cifra de 100 persoane.


Din 2015, Moviplast Isi desfașoară activitatea intr-o noua locație, unde dispune de spații de productie moderne totalizand peste 5500 m.p la care se adauga 900 m.p. spatii administrative. Cifra de afaceri anuala variaza in jurul a 6 milioane de euro iar numarul de angajati depaseste cifra de 100 persoane.


„Avem peste 100 de salariaţi, aşadar asigurăm traiul a peste 100 de familii şi vreau să vă spun că nu am „umblat” niciodată la personal, indiferent de cât de greu ne-a fost, am preferat să păstrăm oamenii. Acum chiar avem nevoie de fortă de muncă,dar din pacate nu gasim.Noi lucrăm în trei ture, nu oprim niciodată maşinile, decât de Crăciun şi de Paşte. Dar nu am avut nicio zi de întârziere la plata salariului, am reuşit să le dăm în continuare şi bonurile de masă. Ori o asigurare socială şi un salariu la termen a reprezentat şi pentru ei mult…


Avem şi salariaţi care sunt aici, în fabrică, de 20 de ani, încă de la înfiinţare. Avem tată – fiu, mamă – fiică…. Noi am încercat pe cât am putut să-i atragem, pentru că am considerat că dacă sunt mai mulţi din familie lucrează bine. Pot să vă spun că nu ne-au fost înşelate aşteptările și astăzi la Moviplast angajaţii lucrează cu utilaje speciale de ordinul a câteva sute de milioane de euro,”declară Virgil Fira -proprietarul Moviplast