A început recoltatul ardeiul Kapia – hibrid Kaptur. Fermierul Petre Radu din satul Cioroiu-Nou, Dolj obține în fiecare an recolte foarte bune

2261

Legumicultorii din satul Cioroiu-Nou,Dolj recoltează producții record de ardei capia din soiul Kaptur.Familia Radu Petre și Corina are o fermă ca la carte .Solariile se întind pe o suprafață de 15 ari,dar practic familia Radu munceste în fermă pe o suprafata totala de peste 60 de ari.”Muncim de iarna până iarna” ne declară Petre Radu. În fermă nu muncim decât noi cei din famile: eu,soția și mama. Chiar dacă mi-aș mai dori sa am pe cineva să mă ajute,nu gasesc forță de muncă.
Am început de ieri să recoltăm ardeiul din soiul Kaptur.Nu știu să vă spun exact ce cantitate vom scoate pănă la sfârșit ,dar astazi cred ca am cules aproximativ 300 de kilograme.Dar atenție nu l-am cules pe tot,ci doar un singur rând.Acesta are lungimea de 60 de metri și pe el am plantat în jur de 250 de plante .Ce pot să vă spun este că o planta produce în jur 1 kg de ardei.


Ca și valorificare noi nu-l vindem engross ci mergem cu el în Piețele din Craiova. În ceea ce priveste productia de toamnă vă spunem că vom planta din nou castraveți iar intr-un solar deja am replantar roșii.Cam într-o lună vom iesi pe piață cu roșiile de toamnă.În ceea ce priveste accesarea programelor de finanțare pentru legumicultori,am renuntat.Sunt condiții pe care noi nu putem să le-ndeplinim.Spre exemplu în programul Tomata au mărit cantitatea de la 2500 la 3000 de kilograme dar și perioada,au prelungit-o de la 2 noiembrie pâna pe 2 decembrie.Pentru noi este imposibil să putem îndeplinii aceste criterii”ne declara Petre Radu.