Asociația La blouse roumaine, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, Muzeul Olteniei și Muzeul de Artă Craiova au celebrat 110 ani de la nașterea Mariei Tănase

1791

În cadrul evenimentului, a fost lansat proiectul cultural-educațional ”Împreună pentru artă”, sub forma unor ateliere interactive, ce au explorat modul în care doi mari artiști români, Maria Tănase și Constantin Brâncuși, au interpretat și elevat moștenirea culturală românească și universală, dăruind-o lumii întregi.
Cu această ocazie, a avut loc, la Sala Oglinzilor a Muzeului de Arta Craiova, vernisarea expoziției temporare ”Împreună pentru artă”, ce prezintă o parte din valoroasa colecție Maria Tănase adin patrimoniul Muzeului Olteniei Craiova. Costume de scenă, piese de mobilier, tablouri și documente oficiale, care au aparținut Mariei Tănase, sunt expuse, în perioada 25 -29 septembrie, la Palatul Jean Mihail, azi Muzeul de Artă Craiova, unul dintre cele mai frumoase edificii de acest gen, din România. Călătoria expozițională continuă în Cabinetul Brâncuși și în Centrul Internațional „Constantin Brâncuși”, completând o perspectivă inedită a parcursului creativ străbătut de cei doi artiști.