Astăzi, de Sfânta Maria, locuitorii comunei Cârcea sărbătoresc ziua comunei

1634

Ca în fiecare an, la 15 august, locuitorii comunei Cârcea sărbătoresc ziua comunei. Cârcea este una din comunele prospere ale județului Dolj, aflată în plină dezvoltare. Ziua de astazi a debutat cu o slujbă religioasă la Biserica ce poartă hramul Adormirea Maicii Domnului, apoi a continuat cu activități sportive, concursuri de ciclism, atletism, tenis de câmp și șah, activităţi cultural-distractive în compania soliştilor de muzică populară.

Zeci de copii din această localitate, dar și din oraș, participă la concursurile sportive organizate pe baza sportivă a comunei, apoi sunt premiați de către oficialitățile locale. Copiii au fost foarte încântați de organizarea acestor concursuri și ne-au declarat că, în fiecare an, participă la competițiile organizate de primărie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Comunei Cârcea.

„Eu nu sunt din Cârcea, dar vin aici la niște prieteni și de fiecare dată particip la aceste concursuri. Am câștigat locul 2 la atletism, îmi place să fac sport. Iubesc baschetul, tenisul, dar îmi place să cânt și la pian.”
După concurs toți copiii participanți au primit înghetată din partea companiei Topgel.

Primarul comunei, Valerică Pupăză, a adresat un mesaj și celor care îşi serbează onomastica. „Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, sau Sfânta Marie Mare, îmi prilejuieşte ocazia de a ura la mulţi ani tuturor celor care poartă numele Maria, Mariana, Marin, Marian. Vă doresc să vă bucuraţi de linişte sufletească şi căldura celor apropiaţi la ziua voastră onomastică. Primiţi din partea mea cele mai sincere urări de bine, sănătate, mult noroc şi împlinirea tuturor dorinţelor. Un gând frumos de sărbătoare pentru voi toţi”.