Casa Florilor din Craiova-locul in care gasiti sute de Craciunite, simbol al simplitatii si al lucrului daruit din inima

3222

Casa Florilor din Craiova este locul unde iti incarci inima, sufletul si privirea frumos si bucurie. Daca in toamna, Victorita Anton -proprietarul Casei Florilor ne prezenta crizantema drept vedeta anotimpului, anul acesta ne-a deschis usa si ne-a intampinat cu sute de Craciunite si multe alte plante de o frumusete rara,dar si cu aranjamente speciale pentru sarbatorile de iarna. Victorita Anton ne-a declarat ca aceasta floare nu este greu de intretinut si are si o legenda impresionanta: „Floarea Craciunului si Legenda Craciunitei”
Craciunita este o planta usor de ingrijit, foarte frumoasa mai ales atunci cand avem nevoie de culoare in casa si inima. Dar stiati ca aceasta planta are si o legenda?

Istoria Craciunitei a facut-o simbol al credintei, al puritatii, al increderii. Craciunita a fost planta de leac a aztecilor, acestia facand tincturi si ceaiuri pentru combaterea febrei. Exista peste 100 de varietati in intreaga lume, iar pe 12 decembrie este Ziua Craciunitei in Statele Unite. Potrivit legendei, doi copii saraci au dorit sa ii duca lui Iisus, de Craciun, un dar la biserica. Insa, fiind foarte saraci, tot ce au putut face a fost sa culeaga niste crengute si frunze verzi de pe drum. Desi ceilalti oameni si copii au ras de cadoul lor, frunzele cele verzi se transforma in stelute rosii scanteietoare. Credinta copiilor este rasplatita de Dumnezeu. De aceea, Craciunita este un simbol al simplitatii si al lucrului daruit din inima care poate bucura prin mesajul lui propriu-zis.

Reporter: Unde asezam Craciunita?
Victorita Anton: Deoarece Craciunita este o planta sensibila la mutari, trebuie sa ii gasesti un loc bun inca de la inceput. In primul rand, iarna o vei aseza intr-o camera cu o temperatura de peste 15 grade sau in balcon, daca temperatura nu scade sub 15 grade. Vara va fi scoasa afara, intr-un loc semiumbros. Craciunita nu are nevoie de lumina in exces, deci nu o expuneti in bataia directa a razelor solare. Iarna insa, cand soarele nu are atata putere, o poti aseza fara griji intr-un loc estic sau sudic.

Reporter: Cum udam Craciunita?
Victorita Anton: Nici la acest capitol Craciunita nu are mari pretentii. Planta trebuie udata o data la saptamana sau infiecare zi cu putina apa. Ceea ce ii poate fi fatal este acumularea de apa la baza, deci nu o udati in farfurie sau alt vas. Trebuie doar sa mentineti pamantul umed si ea iti va multumi prin coloritul exotic.

Reporter:Ce facem dupa inflorirea Craciunitei?
Victorita Anton: In primavara, Craciunita intra in repaus. Cel putin doua luni nu ii vom administra ingrasamant si o vom uda mai rar. Tot acum, pentru a nu deveni foarte frunzoasa si inestetica, Craciunita trebuie tunsa pentru a stimula cresterea noilor crengute. Atunci cand veti dori sa alegi o floare de daruit unei persoane dragi, amintiti-va de povestea aceasta si alegeti o Craciunita ca invocare a dragostei, cel mai important cadou pe care-l gasiti la Casa Florilor din Craiova din strada Nicolae Iorga nr.2.