Gabriel Dănciulescu pentru comuna Tălpaș, un exemplu de AȘA DA! Dacă se vrea, se poate!

352

Actualul primar și candidatul PSD pentru un nou mandat a reușit să așeze Tălpaș în rând cu cele mai dezvoltate comune din Dolj.

Tălpașul este o comună relativ nou înființată. A luat naștere în anul 2004, prin desprindere de comuna Fărcaș.

Între timp, a crescut și s-a dezvoltat datorită marilor investiții, ajungând să ofere numeroase facilități și o mai mare bunăstare locuitorilor săi. Gabriel Dănciulescu a fost omul care s-a implicat încă de la început. De 20 de ani pune umărul la dezvoltarea comunității sale, mai întâi ca viceprimar și, din 2016, din poziția de primar.

„Trecerea de la poziția de viceprimar la cea de primar nu a fost deloc ușoară, pentru că, deși aveam experiența necesară, era o altă etapă. Trebuia să coordonez întreaga administrație, responsabilitatea era mult mai mare, nu mai era limitată”, explică primarul comunei.

Cu experiența necesară și susținerea oamenilor din Tălpaș, Gabriel Dănciulescu a reușit să construiască o comună modernă și o comunitate unită și puternică, demonstrând că administrația practicată de el este eficientă. Cu fonduri europene și guvernamentale, actualul primar a realizat investiții majore.

Drumuri comunale modernizate, demers realizat

„Am toate drumurile asfaltate, cu șanțuri , cu rigole și accesuri la proprietăți. Am înființat rețea de apă în întreaga comună. Mai bine de 500 de gospodării sunt deja racordate. Cu prioritate pentru următorul mandat îmi doresc să înființez și rețea de canalizare și să aduc gazele pentru locuitorii din Tălpaș. Acestea sunt dorințele mele cele mai mari și cu siguranță voi reuși. Deja facem demersuri. Pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” ni s-au aprobat peste 18 milioane de lei pentru rețea de canalizare sub presiune și stație de epurare. Pentru gaze suntem deja pe un proiect comun la Ministerul Dezvoltării cu localitatea Dănciulești, comuna de lângă noi. Deci lucrurile se mișcă și se mișcă în direcția bună, spun eu”, susține Gabriel Dănciulescu, edilul-șef.

Rețeaua de alimentare cu apă, o prioritate

Puțini știu probabil că localitatea Tălpaș se află într-o zonă petrolieră. Prin anii 80, localitatea doljeană era unul dintre cei mai mari producători de gaz și țiței din Oltenia și alimenta rețeaua națională. Însă petrolul le-a dat, dar le-a și luat oamenilor din localitate. Le-a oferit locuri de muncă la sondele de petrol, dar le-a luat pământurile fertile și apa potabilă din fântâni. În urma unei erupții a unei sonde de foraj, aproximativ 200 de hectare de teren agricol și forestier au fost afectate. În această zonă nu se poate cultiva nimic, iar fântânile au apa contaminată. În consecință, era extrem de necesară alimentarea cu apă în această jumătate de sud a comunei.

CE AM FĂCUT

 • Toate drumurile comunale asfaltate cu șanțuri cu rigole și accesuri la proprietăți
 • Rețea de alimentare cu apă în întreaga comună, cu peste 500 de branșamente deja realizate
 • Reabilitarea căminului cultural
 • Iluminat stradal în întreaga comună
 • Achiziționarea unui buldoexcavator pe fonduri europene
 • Realizarea cadastrului sistematic, pentru care s-au întocmit aproximativ 500 de cărți funciare
 • Lucrări de reparații la biserica din Tălpaș

CE ÎMI PROPUN

 • Înființare rețea de canalizare sub presiune și stație de epurare
 • Înființare rețea alimentare cu gaze în comuna Tălpaș
 • Amenajarea unei baze sportive la școala din Tălpaș
 • Realizare branșamente de apă în satul Soceni II și în alte sate unde mai sunt solicitări
 • Continuarea procesului de cadastrare sistematică pentru emiterea cărților funciare și a titlurilor de proprietate
 • Realizarea unui parc fotovoltaic pentru autoconsum
 • Amenajare platformă cămin cultural cu parcări și spații verzi pentru cetățeni
 • Reparația șanțurilor și a rigolelor pentru preluarea apelor pluviale și evitarea inundațiilor

PROFIL DE PRIMAR

Gabriel Dănciulescu este inginer de profesie, însă nu a practicat niciodată această meserie. A lucrat la sondele de petrol, după care a devenit viceprimar și mai apoi primarul localității Tălpaș. Este un lider desăvârșit care a reușit să-și formeze o echipă puternică alături de el. Prin muncă și implicare a reușit să aducă în comuna Tălpaș investiții importante, să le dea oamenilor motive să nu-și părăsească localitatea și să fie mândri că trăiesc aici.

Gabriel Dănciulescu vine din rândul oamenilor din Tălpaș, cunoaște foarte bine problemele și necesitățile localnicilor și își dorește un nou mandat pentru a continua proiectele începute. Se simte împlinit de fiecare dată când reușește să aducă noi utilități în zonă, să facă noi investiții, de fiecare dată când reușește să-și ducă la bun sfârșit planurile pentru comunitatea sa micuță dar foarte unită.

Comandat de PSD Dolj, executat de SC. CAFEAUA DE SAMBATA DIMINEATA SRL, CUI mandatar financiar 21240002