Motosapa sau motocultor? Afla diferenta dintre cele doua utilaje agricole: Ruris.ro

1830

De multe ori, se creeaza o confuzie intre cele doua utilaje agricole, iar termenii de motosapa si motocultor sunt utilizati adesea in mod interschimbabil. Cunoasterea diferentei dintre cele doua utilaje poate fi importanta pentru identificarea celui care sa corespunda cu nevoile de utilizare.

Ce este motosapa?

Fie ca e vorba de o motosapa pe benzina sau una electrica, utilajul actioneaza pentru maruntirea pamantului, aceasta operatiune fiind necesara in cazul mai multor lucrari agricole, cum ar fi inainte de insamantare, cand solul trebuie sa fie pregatit in prealabil. Motosapa este un utilaj usor de manevrat, fiind recomandata de obicei pentru terenuri de dimensiuni mici si mijlocii.

Acest utilaj este potrivit pentru soluri usoare, dar si pentru soluri mai dure. Fiind dotata cu un motor care ii asigura eficienta, motosapa simplifica sarcinile de maruntire a pamantului dintr-o gradina, o pepiniera sau o sera, spre exemplu. Pentru terenuri mai mari de 1000 mp se recomanda mai degraba utilizarea unui motocultor.

Ce este un motocultor?

Motocultorul este un utilaj mai robust, care marunteste pamantul dur, greu de prelucrat si are un volum mai mare in comparatie cu motosapa. Acest utilaj formeaza canalele pentru seminte si actioneaza intr-o profunzime mai mare, fiind cel mai des utilizat pentru terenuri de suprafete mai mari.

De altfel, un motocultor poate fi intrebuintat si in alte activitati de prelucrare a pamantului, ceea ce il face sa fie un utilaj multifunctional, dat fiind ca poate fi utilizat si pentru dozarea si plantarea semintelor sau tunderea gazonului. Astfel, diferenta dintre cele doua utilaje sta in putere si in diversitatea de aplicatii.

Cum se face alegerea intre cele doua utilaje agricole?

Ambele tipuri de utilaje sunt eficiente in lucrarile agricole, iar caracteristica ce le deosebeste in mod special este puterea generata de motor, astfel ca alegerea echipamentului potrivit se va face asa incat nivelul de putere sa corespunda cu tipul de lucrare ce va fi efectuata, cu mentiunea ca motosapele au o putere mai mica.

Motosapa pe benzina | motocultor | Ruris.ro

Ruris.ro include mai multe modele de motosape profesionale si semiprofesionale in catalogul de produse, inclusiv motocultoare. Pe langa toate acestea, clientilor le sunt puse la dispozitie, prin reteaua de peste 200 de service-uri partenere, piese de schimb originale, realizate la standarde inalte de calitate

Prin urmare, cunoasterea destinatiei si caracteristicilor utilajelor agricole reprezinta un deziderat in eficienta lucrarilor agricole, pentru care este nevoie de alegerea echipamentelor potrivite.

Tags: motocultormotosapamotosapa electricamotosapa pe benzinautilaje agricole