„Povestea pălăriilor” create la Dorya Atelier

3918

Astazi am ajuns intr-un atelier de palarii. Am gasit-o pe Carmen Brebenel sau „Dorya” asa cum o cunoaste foarte multa lume din oras ,in atelierul de croitorie situat pe strada General Dragalina din Craiova alaturi de croitoresele casei Dorya din mainile carora ies rochii si accesorii de o finete rara . Carmen s-a hotarat sa confectioneze palarii, fascinata fiind de aceste accesorii vestimentare purtate cu eleganta in Anglia!

Palaria este cel mai vechi accesoriu atunci cand vorbim de moda, iar pentru femei a devenit in timp o extensie a personalitatii. Rolul ei a devenit proeminent in vestimentatia feminina inca din Evul Mediu, cand femeile erau obligate sa aiba capul acoperit. Ulterior a devenit un accesoriu nelipsit si un apanaj al luxului, al elegantei si al frumusetii. Incepand cu secolul al 18-lea, palariile ajung adevarate creatii de moda, din ce in ce mai extravagante.

Este adevarat, in ziua de azi trebuie sa ai putin curaj sa porti o palarie, putem spune ca este o specie pe cale de disparitie, purtarea uneia cu siguranta o sa-ti fure anonimatul, atragand astfel atentia strainilor.

 
Nu trebuie sa apartii unei Case Regale ca sa indraznesti sa porti o palarie. “Stim in sinea noastra ca suntem regine. Si acestea sunt coroanele pe care le purtam”, spunea Felecia McMillan. Palaria este simbolul feminitatii. Intr-adevar, nu te poti ascunde sub o palarie, o sa fii observata, in special de catre barbati. Pentru ei, devii o lady, una pentru care se grabesc sa deschida usile. Pentru femei, devii o inspiratie, amintindu-le ca ele au un dulap plin de palarii pe care nu au avut curajul sa le poarte.

De ce sa va multumiti doar cu privitul altor femei care poarta, de ce sa nu dati si voi o sansa acestui accesoriu? Ce aveti de pierdut? Desigur, exista o teama ca nu cumva sa irositi banii pe ceva ce s-ar putea sa nu purtati niciodata. Asa ca veti dori sa gasiti o palarie pe care sa o purtati cu incredere, una care sa va faca sa va simtiti ca si Audrey Hepburn reincarnata sau Jackie Kennedy.

Sunt palariile stilul tau? Ele sunt un mod de a-ti exprima individualitatea. Pana la urma, cine vrea sa arate ca si ceilalti? De ce sa nu iesi din tipare?
Cateodata, femeile vor doar sa-si „arunce” pe cap o palarie, o sapca de baseball asemenea barbatilor, dar nu este asa de usor. Poti sa o porti la o rochie? Dar la pantaloni de piele? Raspunsul este da, poti, atata timp cat alegi o modalilate corecta de a le purta”!