Astăzi îl cunoaştem pe Mihai Secu, medic stomatolog din Slatina ce a avut o idee strălucită împotriva alunecărilor de teren din Potcoava, Olt. A mobilizat aproape 200 de voluntari, printre care şi foşti pacienţi şi într-o după-amiază de weekend, au plantat 5000 de puieţi de salcâm. 

Cu lopeţile din dotare, dar şi cu sprijin de la autorităţile locale şi elevii de la liceul din Potcoava, medicul a reuşit să împădurească  un hectar de teren pentru a proteja mediul înconjurător. Mihai Secu ne-a povestit că acţiunea lui a fost din dragoste faţă de natură, de a respira un aer sănătos şi de a trăi într-o ţară cât mai verde. În plus, este legat de zonă pentru că aici a copilărit şi a învăţat în clasele primare.

Cei 5000 de puieţi de salcâmi au fost plantaţi în aproape o jumătate de zi, ca la carte. Au fost trasate cu sfoară rândurile şi gropile au fost făcute cu un burghiu profesional, pentru a uşura munca voluntarilor. Salcâmul nu este un copac pretenţios, dacă este plantat corect. Adică la o adâncime nu foarte mare, iar pâmântul să fie tasat bine şi să fie lăsat un spaţiu pentru a strânge apa. La final, se taie uşor pentru a creşte uniform. 

 

La cabinet, medicul pune şi implanturi, aşa că a glumit că acţiunea lui a fost asemănătoare, doar că de data asta, vorbim despre implanturi bio. Suntem mândri de cei care protejează natura şi plantează copaci!