Adela Brăcău este ciocolatierul care reușește să facă din ciocolată adevarate bijuterii !Mystic Chocolate -locul unde găsești cadouri fine pentru persoana iubită

4064

Va invit sa cunoasteti si sa va alaturati minunatului univers al ciocolatei.:”Mystic Chocolate “. Veti descoperi o lume delicioasa, plina de savoare si placere pura, servita cu emotii sincere si senzatii puternice.


De cele mai multe ori, ciocolata este o placere vinovata. Cea mai nevinovata si savuroasa placere vinovata dintre toate cate exista, vine de la o tableta de ciocolata proaspata care aluneca pe cerul gurii si se opreste in sufletul nostru.

Mystic Chocolate este unul dintre putinele locuri din Craiova unde pasionatii de ciocolata pot gasi specialitati exclusive, menite sa rasfete cele mai rafinate gusturi. “Mystic Chocolate simbolizeaza atentia cu care am selectat cele mai bune produse din ciocolata care sunt realizate sub cele mai inedite forme: tablete din ciocolata, genti, rujuri, sticlute de parfum, aparate foto, pantofi, inimioare, adevarate opere de arta realizate din ciocolata belgiana si italiana prin grija pe care o acordam mentinerii calitatii produselor noastre” declara Adela Bracau.


“Pastrand traditiile ciocolateriilor consacrate, am adus gustul desavarsit al sortimentelor de ciocolata unde puteti savura elixirul de odinioara al zeilor sub diferite forme si arome, precum si alte specialitati pe baza de ciocolata. Adela Bracau spune ca totul a plecat de la cei doi copii ai ei ,care-si doreau sa ofere altfel de cadouri de 1 si 8 Martie.

”Imi ziceau sa le fac altceva, sa le poate oferi ca si cadou.Si uite asa am inceput sa studiez, sa ma documentez cum se prepara ciocolata. Eu iubesc ciocolata si de aici mi-a venit ideea. Am inceput sa le fac acasa. Cand au vazut prietenii mei ce pot realiza, m-au incurajat sa -mi deschid o ciocolaterie. Am aplicat pentru un proiect, l-am castigat si asa mi-am luat utilajele de pregatit ciocolata. Dupa ce le-am achizitionat am constatat ca in Romania nu exista meseria de “ciocolatier”. Am inceput sa caut cursuri pe internet dar din pacate existau foarte putine si nici oameni cu care sa lucrez nu gaseam. Din pacate a fost foarte greu.Am gasit doua fete. Le-am platit cursuri pentru a invata,dar din pacate doar una singura si-a dorit sa ramana. Va spun ca este foarte greu sa realizezi tot ceea ce vedeti. Cu ciocolata trebuie sa lucrezi foarte atent. 98 % din materia prima este ciocolata belgiana si 2% este ciocolata cu arome de portocala, fructe de padure etc. In ceea ce priveste formele pe care le vedeti, m-am gandit ca o ciocolata clasica o gasim in orice magazin si am vrut sa vin cu ceva nou pe piata. Am luat matrite din toata lumea. Acestea sunt cele mai importante.


“Matrița de ciocolată”
Piesa de rezistență care dă formă ciocolatei

Poate una dintre cele mai mari provocări ale unui ciocolatier în secolul 19 a fost lipsa matrițelor dedicate. Fapt care i-a obligat pe confecționerii în ciocolată să încerce multe variante până au găsit aliajul perfect. O perioadă au folosit matrițele de înghețată, pe bază de cositor, care se stricau odată ce ciocolata trebuia scoasă din forme. Apoi și-au confecționat fără prea mare succes matrițe din pastă de migdale. La fel de nereușite au fost matrițele din fier folosite la bomboanele din zahăr, care stricau ușor aspectul fin al pralinei. Nici matrițele din cupru și argint nu au fost bune, pentru că erau scumpe și cuprul în contact cu ciocolata fierbinte ar fi putut fi toxic. Matrițele din fier cu cupru? Nu. Din fier și cositor? Nu. Fier cu nichel și crom? Bingo! Acestea au fost primele matrițe rezistente și cu adevărat folositoare pentru ciocolatieri. Și lucrurile nu s-au oprit aici. Un chimist belgian a descoperit, pur și simplu întâmplător, polycarbonatul – materialul-vedetă al matrițelor pentru ciocolată. Era 1959 și drumurile pentru artă, decoruri și sculpturi de ciocolată se deschideau.” Cam asta este istoria unei matrite, ne declara Adela.

Cum putem comanda produsele dumneavoastra ?
Toti cei care vor sa comande ma gasesc pe facebook -Mystic Chocolate. Realizez foarte multe modele.Acum pregatesc cadouri personalizate pentru Valentine’S Day si 1 si 8 Martie .”


In laboratorul Mystic Chocolate este un miros si o aroma pe care nu o putem descrie. La un robinet curge ciocolata. Cum este sa curga ciocolata la robinet, o intrebam pe Adela ?

“Raiul pe pamant “ a venit prompt raspunsul ciocolatierului Adela Bracau.