Astăzi elevii Școlii Gimnaziale din localitatea Gogoșu au primit rechizite, jucării și dulciuri din partea Asociației Ziarul Sănătatea și a Băncii pentru Alimente Craiova

953

Campania asociației noastre continuă. Am decis împreună cu colaboratorii noștri să ne îndreptăm atenția și către copiii din mediu rural. Din păcate, multe dintre satele și comunele Doljului au rămas cu puțini locuitori. Unii au luat calea străinătății, alții au plecat către oraș.

Mihaela Bora, directorul Școlii Gimnaziale Gogoșu, ne-a declarat că în localitate sunt familii cu venituri reduse, mulți dintre ei fără școală. „Împreună cu colegele le-am explicat locuitorilor că trebuie să-și dea copiii la școală. Mulți dintre ei au înțeles. O mămică ne-a spus că-și aduce copilul să-nvețe să scrie și să citească pentru a-i citi scrisorile sau actele pe care trebuie să le semneze, chiar dacă este săracă și nu are posibilităti financiare va face eforturi să-și aducă copiii la școală. Avem 26 de elevi, încercâm să-i ajutăm și să-i determinăm să vină la școală cu drag. Suntem așa bucuroși că ați venit cu daruri. Copiii se bucură enorm. Să știți ca o parte dintre ei nu au ajuns în oraș niciodată. De ziua Copilului i-am dus noi în Parcul Romanescu și la locurile de joacă. Școala este așezată într-o zonă desprinsă parcă din povești. De multe ori facem orele în aer liber, pentru că este o curte naturală foarte frumoasă.”

Educatoarea grădiniței din Gogoșu este din satul Gogoșița. Ne-a spus că este foarte fericită că poate fi educatoare în comuna natala. „Am și eu două fetițe. Amândouă învață în această școală. Să știți ca eu aș veni la gradiniță și pentru un copil. Contează enorm să oferi copiilor tot sprijinul în educație!”

Învățătoarea copiilor din Gogoșu ne-a declarat că-și dorește foarte mult să le poată face copiilor o bibliotecă. „Uitați, avem cărți donate, dar nu avem unde să le punem. Ne-am dori un colțisor colorat, unde copiii să vină cu mult drag să citească. Este foarte important să-i educăm pe copii cu cartea-n mâna.”

Noi continuăm să facem fapte bune cu oameni buni. Vom sprijini copiii fară posibiltăți împreună cu colaboratorii noștri. Vă mulțumim din inimă, oameni buni!