Căpșuni cu “dor de acasă”

3440

Un tânăr din Dolj și-a reîntregit familia după ce a riscat și a început o afacere cu căpșuni. După 12 ani de muncă în străinătate, și-a adus părinții acasă în Mârsani și au început să cultive un soi de fructe rezistente la frig, ce rodesc din aprilie și până cade prima zăpadă. 

Cunoaștem povestea lui Alex Drăghici, un tânăr student la Agronomie ce a decis în urmă cu patru ani ca familia lui să se intoarcă din Italia, acasă. A studiat pe internet ce afacere ar putea fi profitabilă și s-a oprit asupra căpșunilor.  A descoperit un soi ce rodește aproape tot timpul anului și care crește direct în câmp. 

Toți banii câștigați în străinătate au fost investiți in afacerea de la Mârșani. Au închiriat un teren acolo , au cumpărat instalația de picurare și plantele. Iar ideea lui Alex s-a dovedit a avea un real succes! Au câștigat aproape dublu intr-un an și au mai închiriat alte 3 hectare. Acum producția este de 35 de tone la un hectar și din aprilie și până la începutul iernii, mama lui Alex este cu căpșunile în piața centrală din Craiova. 

Câmpurile de la Mârșani sunt acum în floare și într-o lună, căpșunile mari și gustoase vor fi pe piață. Alex Drăghici nu vrea să se oprească aici. Vinde deja marfa în supermarketuri și speră să obțină și finanțare europeană pentru a-și dezvolta afacerea!