Delegație din Serbia, prezentă la Craiova cu ocazia unei misiuni economice în domeniul turismului

674

ADR Sud-Vest Oltenia a fost astăzi gazda misiunii economice dedicate companiilor din Serbia de Est și din regiunea Sud-Vest Oltenia care activează în domeniul turismului.
Întâlnirea de afaceri a fost organizată în parteneriat cu Agenția Regională pentru Dezvoltarea Serbiei de Est – RARIS din Zaječar și cu sprijinul Clusterului „Magia Turismului Rural al Estului” din Zaječar și al Camerei de Comerț și Industrie Dolj.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat teme legate de dezvoltarea turismului și intensificarea parteneriatelor și a relațiilor comerciale dintre cele două țări. Atât reprezentanții delegației sârbe, cât și companiile din regiunea Sud-Vest Oltenia și-au prezentat activitatea și principalele obiective turistice promovate.

„Ne-am dorit o colaborare cu Serbia, deoarece știm că dispune de resurse importante din punct de vedere turistic și este, totodată, o țară accesibilă pentru turiștii români, fiind situată în apropierea regiunii noastre de dezvoltare. Ne bucurăm că am reușit azi, prin prezența acestei importante delegații din Serbia, să formăm împreună o rampă de lansare pentru dezvoltarea celor două regiuni”, a declarat domnul Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj, domnul Gabriel Vlăduț, a subliniat, de asemenea, importanța valorificării destinațiilor turistice din zona Olteniei, prin parteneriate cu operatori străini din domeniul turismului.

Evenimentul a oferit premisele necesare încheierii unui parteneriat pe termen lung între ADR Sud-Vest Oltenia și Agenția Regională pentru Dezvoltarea Serbiei de Est – RARIS din Zaječar, cu scopul promovării regiunilor cu potențial turistic din cele două țări vecine.