Evitaţi cumpărăturile în pieţe la ore de vârf. Târgul Municipal Craiova îşi restrânge activitatea

2721

 

În contextul actual, SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a decis să restricţioneze în anumite zile o parte a activităţii Târgului Municipal Craiova, situat în str. Dimitrie Gerota, nr.7. Măsura este luată pentru a evita aglomeraţia de la sfârşitul fiecărei săptămâni, ca măsură pentru prevenirea contaminării cu coronavirus.

La propunerea Celulei de Urgenţă constituită la nivelul societăţii şi ţinând cont de prevederile Hotărârilor 6-7 ale Grupului de Suport Tehnico-Ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, conducerea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a decis că, în perioada 13-15 martie, 20-22 martie şi 27-29 martie 2020, nu se vor desfăşura activităţi de comercializare îmbrăcăminte şi încălţăminte, noi sau second-hand, în Târgul Municipal Craiova, se arată în comunicatul dat de administrarea pieţelor.


Nu este vorba despre închiderea Târgului Municipal Craiova, ci doar despre suspendarea activităţii în anumite sectoare ale acestuia, în cele mai aglomerate zile din săptămână. Astfel, în următoarele săptămâni, Târgul Municipal Craiova va funcţiona normal de luni până joi, inclusiv cu partea de haine şi încălţăminte second-hand. În zilele de vineri, sâmbătă şi duminică va funcţiona doar Sectorul de legume şi fructe en-gros, necesar pentru asigurarea aprovizionării cetăţenilor. SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a impus şi alte restricţii în vederea prevenirii contaminării cu coronavirus. Pentru perioada 13-31 martie 2020, au fost sistate audienţele la sediul şi punctele de lucru ale societăţii, recomandându-se clienţilor interacţionarea de la distanţă cu reprezentanţii instituţiei, prin e-mail la adresa pietecraiova@yahoo.com sau telefonic la numărul 0251/410696. Persoanele care prezintă simptome de răceală sau gripă sunt rugate să nu se prezinte la casieria societăţii sau la punctele de lucru, având posibilitatea de a-şi achita contravaloarea chiriei lunare atât prin ordin de plată, cât şi online, în contul RO22UGBI0000322015610RON.
Pentru evitarea aglomeraţiei din pieţe, li se recomandă cetăţenilor să evite cumpărăturile la orele de vârf, amintindu-li-se că pieţele au program zilnic, de luni până vineri, între orele 7-20, iar sâmbăta şi duminica între orele 7-16. În perioada următoare, în toate pieţele pe care societatea le administrează, inclusiv în Târgul Municipal Craiova, sunt programate activităţi ample de curăţenie şi igienizare.