Întâlniri tematice cu fermierii

2626

 Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a avut agenda plină zilele acestea. Însotit de Adrian Popa, director executiv al Direcției pentru Agricultură a județului Dolj a participat la întâlniri tematice cu fermierii din zonele Vârvoru de Jos, Radovan, Moțăței, Poiana Mare, Desa, Giurgița.

Vizitele în teren au fost de bun augur. Secretarul de stat a fost interesat de teme precum centre antigrindină, stadiul de vegetație al culturilor de porumb, floare, grâu, orz și rapiță, spații protejate pentru cultura de tomate și domeniul zootehnic. În acest scop, a vorbit cu fermierii din zonă, oieri și agricultori, care își doresc să fie promovați cât mai mult. 

În comuna Giurgița a fost vizitat un posibil viitor centru de depozitare legume și fructe. Pe agricultorii din zonă i-ar ajuta foarte mult să aibă unde să își păstreze și valorifice marfa. Promisiunile din partea oficialilor nu au întârziat să apară. Daniel Botănoiu a stat de vorba și cu Radu Cioroiu, reprezentant al Cooperativei Agricole Steaua Olteniei din Giurgița. Acesta deține o fermă cu 450 de oi și i-a transmis secretarului de stat că produsele tradiționale din zonă, iaurturi de oaie, telemeaua sau cârnații sunt apreciate în toată țara.