Premiile pentru Best Hotel Spa, 4-Star Leisure Hotel of the Year și Hotel of the Year for Balneary Tourism au ajuns la Băile Herculane

1079

Bacolux Hotels România și-a adjudecat 3 dintre cele mai importante premii din industria ospitalității din România.

Cu 8 nominalizări la această ediție, compania românească se află din nou pe podiumul competiției naționale Romanian TopHotel Awards care aduce recunoaștere muncii și eforturilor pe care industria hotelieră, a turismului și a ospitalității din România le depune zi de zi. Pe 25 mai, au fost celebrați campionii rezilienței în timpuri dificile, cei care au avut curajul să lupte cu provocările momentului, cei care s-au implicat și au construit în vremuri tulburi.

Best Hotel Spa, a fost câstigat deBacolux Afrodita Resort & Spa **** pentru Herculum Spa, care reprezintă rezultatul atenției acordate de către managementul Bacolux Hotels segmentului de inovație și valorificare a resurselor naturale locale, având propriul izvor de apă termo-sulfuroasă.

Spa-ul a trecut printr-un proces de investiții, renovare și extindere având ca țintă adaptarea cât mai bună la zona pe care o reprezintă, promovarea legendelor, istoriei și resurselor locale.

În oferta de terapii au fost încorporate atât resurse naturale, precum apa termo–sulfuroasă, miere și plante din surse locale, cât și mixurile proprii de uleiuri inspirate din istoria și legendele locale.

Echipa de specialiști care asigură terapiile la Herculum Spa se extinde constant, incluzând acum  terapeuți locali, precum și din Indonezia.

Designul Herculum Spa a avut ca scop aducerea naturii la interior, folosind trunchiuri masive de copaci din specii locale, inspirați din arborele emblematic din centrul stațiunii – sequoia gigantea, panouri de mușchi și vegetație exclusiv locală. Jacuzzi-ul cu aburi a fost conceput în armonie cu legendele zonei, inspirat din Grota cu Aburi din stațiune, unde vechii daci veneau să vorbească cu zeii.

Bacolux Afrodita Resort & Spa**** a fost premiat și cu locul 3 la categoria 4-Star Leisure Hotel of the Year, locație care reușește să răspundă nevoilor mai multor categorii de turiști, îmbinând cu succes segmentul leisure cu cel business.

Facilitățile pentru copii au primit o atenție deosebită, fiind dezvoltate în mod constant. Resortul dispune de loc de joacă interior și exterior, programe de animație și spectacole dedicate exclusiv copiilor. Începând cu 2021 copiii beneficiază și de o zonă spa cu tobogan cu apă, aqua splash, piscină și salină pentru cei mici.

Bacolux Afrodita Resort & Spa **** se bucură de privilegiul de a fi într-o stațiune balneară amplasată în mijlocul naturii, înconjurată de munți și beneficiază de aer curat cu proprietăți curative, unde oaspeții  pot alege dintr-o mulțime de trasee montane sau activități în aer liber.

Resortul a obținut până în acest moment mai multe premii naționale și internaționale, printre care „Innovative Spa Concept” la ESPA Innovation Awards 2019 și “Best mineral Spring Spa” la Termalia Awards 2021.

Bacolux Diana Resort *** a obținut locul al 3-lea la categoria Hotel of the Year for Balneary Tourism, fiind o locație cu tradiție în acest domeniu. Resortul a fost renovat integral, cu investiții majore în segmentul balneo.

În prezent, la Diviana Spa se realizează terapii balneare folosind ca resursă apa termo-sulfuroasă din izvorul propriu, ce reprezintă în același timp cea mai mare investiție în extragerea unei noi surse de apă din ultimele 5 decenii în Băile Herculane. Resortul a evoluat constant, adăugând centrului de tratament nu doar tehnologie de ultimă generație, ci și terapeuți locali și din Indonezia.

Resortul a desfășurat anul trecut campania “Sănătos în Herculane”. Proiectul a vizat oferirea de tratament balnear gratuit la Diviana Spa pentru seniorii din Băile Herculane cu posibilități materiale reduse.

Diviana Spa dispune de o saună semnătură, cu mix de ierburi propriu, un design nou inaugurat recent, resortul a obținut premiul “Cel mai bun hotel cu bază de tratament balnear (categoria 3 stele)” la Premiile ESPA & OPTBR ÎN 2019, precum și Premiul “Tratamente Balneare Family & Relax” la Termalia Awards 2021.

„Suntem onorați să primim din nou recunoaștere prin aceste premii. Este important pentru echipa noastră să știe că toate eforturile din ultimul an au dat rezultate și Bacolux Hotels ocupă un loc important în industria ospitalității din România. Suntem convinși că aceste premii o să îi motiveze și mai mult pe membrii echipei noastre pentru a obține performanțe și în viitor. Astfel putem să continuăm valorile companiei de a ne depăși pe noi înșine și de a deveni în fiecare an mai buni. Premiile obținute în cadrul Galei Top Hotel Awards confirmă alegerea pe care oaspeții noștri o fac zi de zi, aceea de a petrece momente de relaxare în locațiile noastre.” a menționat Marinela Badea – Deputy Director of Business Development Bacolux Hotels.

Despre Bacolux Hotels România

Bacolux Hotels România este ungrup hotelier cu capital 100% românesc, cu peste 27 de ani de experiență în industria hotelieră, care oferă servicii diverse pentru leisure si business, încurajând petrecerea vacanțelor în România, în locațiile din Herculane, de pe litoral sau de la munte, sau organizarea de conferințe, evenimente și team building-uri la Herculane sau Craiova.

Cele 4 locații Bacolux Hotels:

Bacolux Hotels a lansat în premieră pentru regiunea de sud-vest a României vacanțe de tip all inclusive la Herculane, venind în întâmpinarea unei cereri crescute pentru acest tip de pachet turistic.

Cea mai recentă investiție este reprezentată de hotelul Bacolux Koralio (fost Hefaistos) din Eforie Nord, locație a cărei inaugurare este programă la deschiderea sezonului estival 2022.