Cresc ajutoarele de minimis

1775

Anunț important pentru agricultura românească! Astăzi, în ședința Guvernului, s-a aprobat hotărârea prin care se modifică și completează HG nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi”, precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia. 

Astfel, cuantumului sprijinului financiar acordat cultivatorilor de usturoi va crește de la 1.000 euro/ha la 3.000 euro/ha (13.950 lei/ha). Anunțul a fost făcut de Daniel Botănoiu, Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii. Totodată, s-a prelungit și perioada de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate până la data de 15 iunie 2019, prin completarea art. 5 din Hotărârea Guvernului nr. 107/2019 pentru aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, pentru anul 2019. 

Decizia a fost luată în contextul fenomenelor meteorologice nefavorabile manifestate în  primăvara acestui an, a mai menționat Daniel Botănoiu pe pagina sa de socializare. 

Sursa foto: pagina Facebook Daniel Botănoiu