Sămânța de grâu de la Caracal, tratată în premieră pentru o producție și mai bună

3864

Premieră la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă din Caracal!  Începând din acest an, grâul de sămânță produs de SCDA Caracal, pe lângă fungicid, va fi tratat cu micronutrienți pentru stimularea germinarii, îmbunatațirea înrădacinării și dezvoltarii tinerelor plante. 

Asta înseamnă că substanțele vor influența pozitiv producția de grâu. “Este pentru prima dată când un astfel de tratament este introdus în România, sunt substanțe de top, care ajută plantele să aibă o dezvoltare mai bună. Toate aceste aspecte influentează pozitiv producția, iar noi îi ajutăm pe fermieri cu prețuri rezonabile, calitate și producții bune. Am luat această decizie tocmai pentru ca fermierii să aibă sămânță de cea mai bună calitate, tratată și cu acest produs ce are în compoziția lui substanțe ce stimulează”, a spus Marius Bran, directorul Stațiunii de la Caracal. 

Sămânța de grâu tratată în premieră cu micronutrienți va aduce astfel o producție mai bună. Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Caracal are de vânzare 3000 de tone de grâu din soiurile Glosa, Izvor și Otilia.