Ziua porților deschise în ferma familiei Baronescu din Perișor. Zeci de copii cu tulburare de spectru autist ai Asociației Visuri și Speranțe au vizitat ferma și s-au bucurat de roadele și mâncărurile proaspete din fermă

2252

„În fiecare an îi primim cu brațele și porțile larg deschise pe cei care-și doresc să ne cunoască, să ne viziteze ferma, să deguste fructele și legumele noastre, dar și din conservele și mâncărurile tradiționale preparate cu multă dragoste de gospodinele din ferma noastra.
Toată mâncarea este făcută în tuci: sarmale, friptură de curcan, tocănițe de legume. Am făcut pâine calda, fiica mea a pregâtit tarte cu gem de prune și căpșuni. Am făcut cozonaci, prăjituri cu osânză, cu gem, cu mere, checuri. Sucurile sunt preparate în casă. Copiii au băut sucuri naturale din căpșuni și vișine. Le oferim celor care-și doresc să cumpere: conserve de toamnă, zacusca, pastă de tomate, gemuri și dulcețuri toate preparate de noi în casă precum și multe legume. Ziua de astăzi a fost și este una minunată. Vremea a ținut cu noi. Copiii au vizitat solariile, ferma de animale, au mâncat și s-au jucat”, ne-a declarat Fiorela și Marian Baronescu.

Luminița Rogoz, directorul asociației, a declarat celor prezenți.
„Încă de când ne-am vazut prima dată cu cei din familia Baronescu mi- am dat seama că vor fi prietenii copiilor toata viața. Este al treilea an în care noi îi aducem pe copii în fermă. Sunt copii speciali și se bucură foarte mult de ceea ce văd și ceea ce li ae oferă, în special multă afecțiune, de care acestia au mare nevoie. Le mulțumim mult fermierilor inimilor noastre.”