Brandul „Domeniul Coroanei“ a depăşit de mult timp graniţa ţării, fiind cunoscut astăzi în toată lumea pentru vinurile sale de calitate.

2036

Trăim zilele acestea o mare bucurie pe care dorim să v-o împărtășim:
din cele 6 vinuri trimise la concursul „CHINA WINE AND SPIRITS AWARD”, 5 au fost premiate cu DUBLU AUR”, ne declară enologul Domeniul Coroanei Segarcea, Tatiana Burușciug

Vinurile produse la Domeniul Coroanei Segarcea strălucesc la toate concursurile de profil din lume. Acestea au fost premiate de- a lungul anilor de către cele mai titrate echipe de jurizare cu: Diamant, Aur și Argint!

Spre exemplu: trei medalii de aur, două de argint și una de bronz în 2015. Patru medalii de aur, un argint și un bronz în 2016. Patru medalii de aur și două de argint în 2017. Cinci medalii de aur săptămâna trecută. Este bilanțul participării Domeniului Coroanei Segarcea la China Wine and Spirits Awards, cel mai mare concurs de vinuri de pe piața asiatică. Toate aceste distincții reprezintă traducerea în confirmări a tuturor poveștilor care încercau să explice că vinul crește odată cu via, că podgoria este plantată pentru urmași, nu pentru cel care o sădește, că munca nesfârșită, până ajungi să-ți cunoști și ultimul petec de pământ, este singura rețetă a evoluției într-o lume în care tehnologia și „scurtăturile” le oferă tuturor posibilitatea de a face un vin curat și băubil.

Cei care își doresc cu adevărat să creeze vinuri trăiesc și cresc odată cu via lor și știu, an de an, să obțină cel mai bun rod pe care îl permit ploile, frigul, soarele și toate celelalte toane ale cerului și pământului. Fără această creștere, podgoreanul și vinul său cad pradă uniformizării și anonimatului. Cu atât mai mult este o bucurie să vedem premiate vinuri precum cupajul alb Principesa Margareta sau cupajul roze Speranță, din colecția Minima Moralia destinată mai degrabă colecționarilor care știu să se bucure de viața unui vin pe întinderea mai multor ani. La fel stă cazul și cu vinurile roșii care abia fac primii pași spre maturitate – Recunoștință și Respect, ambele vinuri din colecția Minima Moralia, distinse cu aceeași medalie de aur. Însă la fel de valoroasă este și confirmarea unui vin ca Principesa Margareta roșu (Marselan) intrat deja pe palierul de maturitate, însă care mai are ani buni de trăit.

Cu mii de probe trimise din foarte multe țări și cu un juriu format din 100 de specialiști de top din toată lumea, CWSA este cel mai important concurs de vinuri din China, iar China este astăzi piața pentru care se luptă o lume întreagă. Medaliile obținute aici, indiferent de vânzările pe care le generează sau nu, rămân unul dintre cele mai importante gesturi de diplomație culturală, făcând din Domeniul Coroanei Segarcea un ambasador al României.
„MARAMA” este a doua colecţie cu trimitere directă la Casa Regală pe care a pus-o în circulaţie „Domeniul Coroanei” din Segarcea, prima purtînd denumirea „Principesa Margareta”, cele două vinuri din această colecţie obţinînd deja numeroase premii internaţionale.

Brandul „Domeniul Coroanei“ a depăşit de mult timp graniţa ţării, fiind cunoscut astăzi în toată lumea pentru vinurile sale de calitate. Numeroasele medalii obţinute la concursurile internaţionale reprezintă cartea de vizită a vinurilor produse la Segarcea, judeţul Dolj, de „Domeniul Coroanei“. Astăzi de 1 Decembrie, suntem mândri că vinurile de Segarcea strălucesc în întreaga lumea.