Acvacultura și piscicultura, în atenția Ministerului

1878

Problemele din sectorul acvaculturii și pisciculturii, pe masa Ministerul Agriculturii. Daniel Botănoiu, secretar de stat în Minister a avut joi o întâlnire de lucru cu mai mulți reprezentanți ai acestei ramuri a agriculturii.

Astfel, după cum a anunțat Daniel Botănoiu pe pagina sa de socializare, “încercăm să dezvoltărm un PROGRAM DE SPRIJIN AL PRODUCĂTORILOR DIN SECTORUL PESCĂRESC, dar și direcţiile de acțiune principale pentru sprijinirea pescarilor comerciali, a producătorilor din acvacultură, repopularea zonelor de producție piscicolă și decolmatarea amenajărilor piscicole”, a spus acesta. 

Se ia în calcul mai multe acțiuni, benefice precum fiscalizarea activităţii de pescuit comercial la scară mică pentru fiecare pescar la o normă de venit  minim, promovarea programului « Tânărul pescar», care constă în sprijinul pescarilor cu vârsta până la 40 ani, dar și redeschiderea comunicarii ansamblului lagunar Razelm-Sinoe cu Marea Neagră. Totodată, printre acțiuni se numără și decolmatarea canalelor, gârlelor şi asigurarea alimentării cu apă curată a lacurilor, bălţilor şi  ghiolurilor, dar și înființarea și modernizarea de centre de procesare  a peştelui și a altor viețuitoare acvatice și realizarea de  surse de energie neconvențională.

sursa foto: pagina Facebook Daniel Botănoiu