Au apărut cireșele românești

2594

Primele cireșe românești au apărut pe tarabele comercianților din Drobeta Turnu Severin. Pe cât sunt de arătoase, pe atât sunt de scumpe. Prețul unei legături, de aproximativ 40 de grame, ajunge la 2 lei. Asta înseamnă că un kilogram de cireșe românești costă în jur de 50 de lei. 

Cine a trecut de curând prin piețele din Drobeta Turnu Severin a observat că primele cireșe românești sunt adevărate trufandale. Rozalii și gustoase, nu se lasă date cu mai puțin de 50-60 de lei kilogramul. Comercianții spun că sunt BIO și că gustul nu se compară cu al celor de import. Chiar dacă nu sunt mulți cei care se lasă convinși. Și pentru a-i atrage să le cumpere, se vând la chită, măcar pentru gust. Doi lei o legătura mică, de doar 40 de grame, cu atât se vând cireșele sută la sută românești în piață. 

Fructele autohtonele au apărut doar în câteva pieţe din România. Chiar şi aşa, sunt mai ieftine decât cele aduse din însorita Grecie. Cele din import costă şi o sută de lei kilogramul. Nu e de mirare că din pieţe mulţi pleacă doar cu o legătura, de poftă. Cireșele românești din Mehedinți sunt mai mici decât cele de import și mai puțin coapte. Iar vânzătorii spun că gustul face toți banii !