De la promisiunea pentru bunica, la păsări exotice

3550

Răducu Gheorghe este un tânăr programator, dar cu o pasiune în agricultură: creşte păsări care mai de care mai deosebite, pe care le vedem de ce mai multe ori în revistele de specialitate. Totul a plecat de la promisiunea pe care i-a făcut-o bunicii sale din satul Milostea, comuna Slătioara acum 7 ani. Numărul păsărilor din curte se diminuase, aşa că de la 3-4 găini, a ajuns acum la zeci de păsări, originare din Chile, Egipt sau America.

Curtea sa de la ţară seamănă cu o adevărată grădină exotică. Gâşte exotice originare din Egipt, cocoşi viu-coloraţi, denumiţi şi araucana din Chile, rase de găini cum ar fi Brahma, Cochinchina pitic, Phoenix, combatant englez pitic, mii de flori sau păuni. Tânărul face des drumuri prin Oltenia sau prin ţară, pentru a-şi adăuga alte păsări la colecţie. Rasele sale de păsări sunt exotice, din Europa, Asia sau America.

Deşi Răducu a terminat facultatea de matematică-informatică şi este în prezent programator, asta nu l-a împiedicat să se ocupe de pasiunea sa din copilărie, de când începuse să îndrăgească porumbeii. Ce îl face să continue? „Ajungi să cunoști tot felul de oameni pasionați de acest lucru și chiar persoane care cer sfaturi legate de păsări și ajutor in a găsi o pasăre anume”, spune Răducu Gheorghe.

Char dacă o face doar din pasiune, daca are păsări în plus vinde din ele. In principal pui sau cocoși, atunci când este cazul. Asta pentru a menține efectivul de păsări la o limită acceptabilă. Pagina sa de Facebook „Păsări de rasă Milostea” este cea care îl ţine în legătură cu alţi crescători din ţară. Acum, după ani, se mândreşte cu cele peste 100 de păsări pe care le îngrijeşte, aşa cum l-a învăţat bunica sa.