Ajutoare de minimis pentru sectorul apicol

2474

Vești bune pentru apicultori! Acum o săptămână s-a publicat un proiect de act normativ care urmează să fie aprobat după ce stă sub consultare publică 10 zile, după cum anunță reprezentanții Direcției Agricole Dolj. 

Hotărârea privește aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol”. Ajutorul de minimis se acordă întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în sectorul apicol, în domeniul producţiei primare, pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol, astfel încât să se asigure continuarea ciclului de producţie. 

Potrivit acestei hotărâri, ajutorul de minimis se acordă unei întreprinderi, a cărui valoare cumulată pe durata a 3 exerciţii financiare nu depăşeşte suma de 20.000 euro, așa cum este stabilită prin Regulament. Totodată, ajutorul de minimis acordat în temeiul prezentei hotărâri este avut în vedere pentru a fi dedus din orice schemă viitoare de ajutor de minimis acordată pentru aceleaşi costuri eligibile, dacă un astfel de cumul ar depăşi intensitatea sau valoarea maximă stabilită pentru respectivul ajutor de minimis.