Roșiile-ciocolată made in Oltenia au cucerit piețele din țară

2317

Cunoaștem astăzi povestea unui fermier destoinic, ce a reușit prin multă muncă să pătrundă pe piața legumicolă din Oltenia, dar și din țară. Despre Ion Păunel este vorba, din localitatea Pleșoi din Olt, ce a surprins comercianții cu soiurile sale de legume neobișnuite. 

Piețele din Sibiu abundă acum de roșii-ciocolată, legume cu gust deosebit, dar și proprietăți aparte. Fermierul din Olt vrea să dea lovitura cu aceste roșii, un soi de tomate negre mai scump, pentru că și banii investiți în cultivare sunt mai multi, însă beneficiile pentru sănătate sunt pe măsură. “Tomata neagră sau ciocolata Olteniei este o tomată specială, o tomată cu gust deosebit, care are proprietăți deosebite. Tomatele negre sunt și mai pretențioase, dar și mai puțin productive. Spre exemplu, un fir din aceste roșii speciale produce cinci kilograme, la jumătate față de tomatele obișnuite. Dar și prețul este unul pe măsură, de 7 lei pentru un kilogram”, a menționat Ion Păunel. 

Fermierul a investit în jur de 8000 de lei în cultura de tomate negre. Dar și multă muncă. Din dorința de a veni pe piață cu produse noi, de o altă calitate, dar și cu un aspect care să impresioneze, fermierul cultivă de câțiva ani tomatele care îi aduc profit. Nu doar cele negre au succes, ci și cele roze “inimă de bou” sau galbene. În solarele sale este o adevarată explozie de culoare. 

Specialiștii au numai cuvinte de laudă pentru roșiile-ciocolată. Cantitatea de antioxidanți este mai importantă în foarte mare măsură, conțin chiar de aproape trei ori mai mult față de roșiile obișnuite. Sunt mult mai puternice ca antioxidanți și conținutul de licopen ajută pentru circulația sanguină. Totodată, sunt bogate în pigmenți anticiani, substanțe flavonoide și sunt recomandate pentru anumite tipuri de cancer.