Roșiile „roz ”de Albești se vând în piețele din Sibiu

3710

Astăzi am ajuns în ferma de legume a familiei Dragu din localitatea Albești-Simnicu de Sus. L-am găsit alături de familie la recoltat de roșii din soiurile „Primadona” și „Roza”. Fiul său, Cosmin Dragu, absolvent al facultății de Agronomie este beneficiar al programului „Tomata” și muncește împreună cu soția sa la ferma din Albești. Produsele le valorifică direct, în piețele din Sibiu: „Nu vindem în piețele din Craiova. Noi am moștenit, să zicem așa, masa de vânzare din Piața Cibin-Sibiu de la soacra mea. Aceasta își vindea legumele produse în localitatea Ișalnița numai în orașul Sibiu. De zece ani vindem și noi tot acolo. Prețurile sunt mai mari, vindem roșiile cu 15 respectiv 20 de lei per kilogram. Acolo puterea financiară este mult mai mare”,ne-a declarat Ion Dragu.

În solarii mai are plantate și alte legume. La castraveți a început recoltatul de săptămâna trecută și urmează să planteze în câmp vinetele. Ardeiul este deja în solarii, iar răsadul de conopidă este pregătit. În câmp are dovlecei, salată, fasole și ceapă verde. În ferma Dragu există continuitate în producerea legumelor până în luna decembrie. Fiul, nora și soția muncesc de dimineață până seara tarziu. Am cunoscut astazi o famile extraordinară. Ne-a primit cu zâmbetul pe buze. Ion Dragu povestește că -i place să-i ajute pe toți cei care-i cer sprijinul: „Mă duc să construiesc solarii la prieteni și îi învăț să cultive. Și eu la rândul meu am primt ajutor. Deși nu sunt din Dolj, m-am născut în Vâlcea, după ce m-am căsătorit cu o doljeancă nu m-am mai întors. În Ișalnița, comună recunoscută pentru culturile de legume, soacra mea ne-a ajutat să devenim producatori de legume. Și de atunci asta facem. Am avut și o mica fermă de vaci din rasa Holstein, dar acum am rămas doar producatori de legume”.

 

În afară de programul de minimis Tomata, Cosmin Dragu a mai accesat un proiect în valoare de 50000 de euro pentru achiziția de utilaje agricole. Ne dorim să prezentăm astfel de fermieri și poveștile lor de succes! Muncesc foarte mult, dar au și satisfacții: gospodării frumoase, familii unite și produse românești de calitate! Ziarul Agricol ajunge în toate fermele și gospodăriile din Oltenia!