Serele Craiovei sunt o explozie de culoare cu sute de mii de flori

3392

Astăzi am făcut o vizită în serele Craiovei din Parcul Romanescu, unde este un mic furnicar. În serele din cadrul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova se lucrează la foc continuu tot timpul anului. Acum, că vremea  este prietenoasă, angajații pregătesc florile ce înfrumusețează  Craiova. Scot plantele din sere, iar mai apoi acestea vor ajunge în oraș. Ca în fiecare an, sute de mii de flori anuale și bianuale vor bucura privirile tuturor craiovenilor!

Am stat de vorbă cu Rela Filip, director la RAADPFL Craiova, care ne-a dezvăluit câtă muncă este pentru ca florile din sere să arate așa : ”Trebuie felicitat tot colectivul care lucrează aici, fiecare floare de la stadiul de sămânță este repicată, pusă de angajații noștri în ghivece. Noi ne-a propus să producem flori pentru a înfrumuseța orașul, este mai puțin costisitor. Am decis să dezvoltăm această activitate și RAADPFL a reabilitat o fostă seră abandonată”. 

Iar acum, în serele din Parcul Romanescu este o explozie de culoare. Mușcate curgătoare, salvie, petunie sau Ageratum, toate vor forma covoare florale și vor atrage privirile în oraș. Vor lua locul lalelelor și narciselor de primăvara și vor fi o explozie de culoare. Acum este sezonul când angajații serelor fac lucrări de întreținere și scot la aclimatizat, în funcție de zonă.  ”Aclimatizarea este o fază extrem de importantă pentru că noi observăm dacă planta se dezvoltă, dacă are probleme și când deja considerăm că este sănătoasă și bună de plantat o livrăm în oraș. Climatizarea durează în jur de o săptămână, maxim două”, a explicat Nicoleta Tucă, inginer în cadrul serelor aparținând RAADPFL Craiova.

Nouă persoane lucrează în serele RAADPFL Craiova, iar munca de aici respectă o tehnologie de cultură, tehnologie pe care fiecare specie o are. În zilele de sâmbătă și duminică se verifică starea plantelor, se udă cele care necesită acest lucru și se intervine acolo unde apare câte o problemă.  În total, serele RAADPFL Craiova au o suprafață totală de aproximativ 2.400 de metri pătrați.